Etusivu Yhteystiedot Yhteistyökumppanit Pitopalvelu Roosamaria

 

 


Kantolan Hautaustoimiston historia alkaa vuodesta 1952, jolloin Frans ja Vieno Kantola ostivat Honkasen arkkuvaraston ja aloittivat uransa hautaustoimistoyrittäjinä osoitteessa Koulukatu 8 kesällä, juuri ennen Suomen Olympiakisojen alkua.

Vieno hoiti hautaustoimiston lisäksi muutamaa lehmää ja Frans työskenteli sodan jälkeen Tornion kaupungilla seppänä sekä myöhemmin suntiona Alatornion seurakunnassa 30 vuoden ajan.

Vuosien saatossa perheen pojat Tauno, Kalle, Matti ja Väinö työskentelivät myös hautaustoimistossa, mutta Fransin menehtymisen (v. 1981 ) jälkeen Vienon apuna hautaustoimiston töissä jatkoivat pääasiassa Tauno ja vaimonsa Maija-Liisa. Vieno toimi yrittäjänä 87-vuotiaaksi aina Taunon kuolemaan asti ( 2004 ), jolloin Taunon vanhin lapsi Maria Keskimaunu miehensä Jarin kanssa ostivat Kantolan Hautaustoimiston ja he jatkavat vanhan perinteisen yrityksen toimintaa osoitteessa Kemintie 15.

Pitopalvelua hoitivat alkuaikoina Vienon sisar Elina Sadinmaa ja myöhemmin Eeva Miettinen. Maija-Liisa Kantolalla oli myös kukkakauppa Kukka-Maria, jonka hän myi pois vuonna 1977 Kantolan Pitopalvelun aloittamisen myötä. Vuodesta 1995 Maria Keskimaunu on hoitanut myös Kantolan Hautaustoimiston pitopalvelusta yrityksensä Pitopalvelu Roosamaria Oy kautta.
© Kahvila ja Pitopalvelu Roosamaria • web suunnittelu: